perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kesäkuu oli sijoitus tulevaan

Ei liene kenellekään yllätys, että sijoitukseni menettivät arvoaan kesäkuun laskevien kurssien myötä. Arvon menetyksen olisi voinut estää vain ottamalla short positio tai siirtymällä käteiseen, mutta kumpikaan näistä ei kuulu sijoitusstrategiaani, joten tappiota tuli. Sitä ei kuitenkaan tullut yhtä paljon kuin vertailuindeksille, mistä olen erittäin tyytyväinen. Minun sijoitukseni ottivat nokkinsa -4,82 %, kun taas indeksin (OMX Helsinki GI) arvon muutos oli -5,82 %. Kuva 1 havainnollistaa asiaa.
Kuva 1. Kesäkuun salkun kehitys (sininen viiva) ja vertailuindeksi (oranssi viiva).
Tein joitakin muutoksia salkkuni sisältöön. Myin pois kaikkein pahimmin tappiolla olleen yhtiön osakkeet, koska en usko sen tilanteen paranevan lähitulevaisuudessa. Lisäperusteena tälle toimenpiteelle on verohyöty realisoiduista tappioista, joka jo yksistään korvaa moninkertaisesti kaupankäyntikustannukset. Myynnistä saadut rahat oli myös mahdollista sijoittaa tuottavampaan kohteeseen.

Kokonaisuutena osakesalkku on plussalla 0,36 % alusta (25.2.2011) lähtien. Ks. Kuva 2. Vertailuindeksi sen sijaan on vielä reilusti miinuksella (-5,61 %). Kurssien laskemisesta on se hyöty, että nyt on mahdollista ostaa osakkeita halvemmalla kuin aikaisemmin. Nyt onnistuin tekemään kuukauden ostot alimmassa kuopassa juuri ennen juhannusta. Säännöllinen sijoittaminen laskevaankin kurssiin on sijoitus tulevaisuuteen.
Kuva 2. Salkun kehitys helmikuusta kesäkuun loppuun.
Toisaalta onnistuin säästämään kesäkuussa tavallista enemmän, 1 846,12 €, minkä ansiosta kokonaisuudessa jäätiin plussan puolelle. Kokonaisvarallisuuteni on tällä hetkellä 37 147,01 € ja muutos edelliseen kuuhun 1,98 % eli olen vielä hyvin tavoitevauhdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti