keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Maaliskuu: Kevät vai takatalvi?

Kevät on kai hiljalleen tulossa. Aurinko paistaa ja pakkaset hellittävät. Eräs tunnettu talouslehti rinnasti kevään tulon siihen, mitä viime kuukausina on tapahtunut pörssissä. Näkymät kääntyivät positiivisemmiksi, kun päivät alkoivat taas pidentyä. Mutta kuten niin usein keväällä, takatalvi voi yllättää. Kääntyvätkö kurssit vielä pakkasen puolelle? Siitä on monenlaista näkemystä, ja hyvä niin.

Sain säästöön yhteensä 1 624,01 €, mikä alkaa jo muistuttamaan normaalin kuukauden summaa. Viime kuukausina kun menot ovat olleet turhan suuria. Pitkässä juoksussa vaihtelevat säästösummat onneksi tasoittuvat. Nyt kasassa on yhteensä 47 212,97 €. Kasvua edelliseen kuukauteen on tullut 3,01 %, josta sijoitusten tuotto -0.53 %. Alkuvuoden hurjan nousukiidon jälkeen kurssit ovat tasoittuneet.

Tavoitteiden osalta olen hiukan jäljessä aikataulusta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan nyt minun pitäisi olla jo ensimmäisen välitavoitteen puolivälissä. Realistisesti 50 000 € on saavutettavissa toukokuussa ja vuoden loppuun tultaessa 60 000 €. Mutta olen vielä luottavainen tavoitteen saavuttamisen suhteen (100 000 € 31.12.2014), koska aikaa on vielä runsaasti ja alkuperäinen suunnitelma oli laadittu konservatiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti