perjantai 1. kesäkuuta 2012

Puolimatkan krouvi

Aikaan ennen autoja, lentokoneita, ja junia matkan tekeminen oli haastavampaa kuin nykyään. Autolla tunneissa taittuvaan matkaan sai varata kävellen päiviä. Siksi oli hyvä, että matkan varrella oli paikkoja, joissa saattoi viettää yön. Ilmaisu puolimatkan krouvi viittaa tällaiseen paikkaan esimerkiksi kaupunkien puolivälissä. Tänä päivänä sanonnasta on tullut kielikuva, joka tarkoittaa puolivälin saavuttamista pidempikestoisessa projektissa.

Suurten taloudellisten tavoitteiden eteen työskentely on joskus kuin hidasta kävelyä. Matka taittuu, mutta vauhti on olematon. Siksi välitavoitteet ovat tärkeitä. Minä olen nyt ensimmäisen tavoitteen eli 100 000 €:n keräämisen suhteen puolimatkan krouvissa. On aika pysähtyä ja levätä.

En ole jaksanut viime kuukausina juurikaan blogia päivitellä. Ehkä syynä on jonkinlainen matkaväsymys. Tässä ovat kuitenkin lyhyesti luvut kahdelta viime kuulta. Huhtikuussa säästöjen määrä oli yhteensä 49 000,04 € eli kasvua edelliseen kuuhun on tullut 3,79 %. Lisäyksestä 1585,25 € oli pääoman lisäystä ja 0,43 % sijoitusten tuottoa. Toukokuussa säästöjä kertyi jo 50885,97 €, mikä tarkoittaa 3,85 % kasvua edelliseen kuuhun. Pääoman lisäystä oli 1558,04 € ja sijoitusten tuotto oli 0,67 %.

Vähitellen ääridefensiivisen strategiani etu alkaa näkyä. Siinä missä huhti-toukokuussa OMX Helsinki_GI tuotti -14,7 % (eli hävisi 14,7 %), minun strategiani on tuottanut 1,1 %. Vertailuna käytettävä indeksi sisältää osingot, mutta koskee vain Suomea. Vertailu ei ole reilu, mutta antaa ehkä ajattelemisen aihetta niille, jotka sijoittavat vain kotimaisiin osakkeisiin.

Jos tarkastellaan varsinaisesti sijoitettua pääomaa, olen strategian käytön alusta (16.12.2011) lähtien lyönyt indeksin. OMX Helsinki_GI on tuottanut 3,18 %, ja minun strategiani 7,84 %. On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu pidemmällä aikavälillä. Tulen päivittelemään blogia melko harvakseltaan.

1 kommentti:

  1. Kannustan päivittämään useammin. Blogisi on yksi parhaista :). Graafit ovat hyviä.

    VastaaPoista